2011. március 16., szerda

Junkers Ju-52 a múltból

Az eddigiekből úgy tűnhet, hogy az FS számomra a militarista hajlamaim kiélésére szolgál. Pedig nem. Az FS elsősorban a polgári repülésről szól. De amióta létezik a repülés, létezik a légiharc is. Az ember már csak ilyen madár.
Itt van például ez a modell, amit saját festésemmel most be szeretnék mutatni, a Junkers Ju-52. Ez egy polgári (MALERT) gép a harmincas évek vége, negyvenes évek elejéről, ám a háború ideértével több társával együtt ezt is besorozták, hadicélokra átalakította, és használta a légierő.
















A típusból a HA-JUF lajstromjelű gép "megalkotása" mellett döntöttem, mert ez a gép Endresz György nevét viseli, így kicsit neki is emléket állítok. Pár fénykép alapján igyekeztem az eredetihez hasonlóvá alakítani:











































































































Tényleg: a repülőgépeket már nem szokás személyekről elnevezni, mint a háború előtt?

A fenti modell FSX-re készült, de ki van próbálva FS9-ben, csodásan viselkedik, a repaintomat pedig már felkapta a világhír, akinek tetszik, innen letöltheti az alapmodellt és ezt a textúrát is.

Jó múltba révedést, kék eget!

2 megjegyzés:

  1. Erről a gépről olvastam régebben egy repülős magazinban. Szép gép, aprólékos, igényes repaint! :)

    VálaszTörlés
  2. Figyúúúú! Merő kíváncsiságból föltettem az FS9-re, és ragyogóan működik! Javítom is az ajánlást, szóval ha gondolod, lehet ilyen géped! :)

    VálaszTörlés