2011. május 2., hétfő

IL-18 MALÉV

Egy ideje nem tudtam saját festésű gépet hozni, mert "technológiai jellegű" gondjaim voltak. Szerencsére az LHSimulations fórumon m814 átsegített a nehézségeken (itt is köszönöm!), így most itt az újabb gép Malév színekben.

Ez pedig egy... illetve két IL-18-as. Az egyik, a HA-MOA lajtsromjelű hatvanas éveket idéző festést kapott.

Az eredeti:

















És a modell:















































A másikat, a HA-MOG lajstromjelűt a későbbi, hetvenes évek Malév festésével láttam el. A gépet akkor már teherszállításra használták. Ennek az eredetije is (ha jók az értesüléseim) Ferihegyen áll a repülő emlékparkban:

















Ez pedig az ő modellje:















































Az eredeti modell FS 2004-re készült. Az igazság az, hogy eléggé el nem ítélhető, mondhatni hebehurgya módon egyszer már feltöltöttem ezeket a texturákat hibásan. Ezeket a korrigált festéseket javítócsomagként szándékozom feltölteni, ha majd hozzáértő ember is megnézi és megfelelőnek találja. (Hasonló a helyzet a Tu-154 esetében is, de arról majd később, azzal még munka van.) A javított Malév texturákat innen lehet letölteni:
http://simviation.com/1/search?submit=1&keywords=Repaired+Malev+Textures+for+FSX+Il-18&x=0&y=0

Az is az igazság, hogy a panellal és a gép kezelhetőségével nem voltam kibékülve, ezért a saját példányomnak más panelt kölcsönöztem, amivel remekül vezethető. Meg az is az igazság, hogy én FSX-ben használom.

3 megjegyzés:

  1. Tisztelt Cím!

    Ezúton szeretném a segítségét kérni. Keresek egy IL-18-as makettet (Malév). Amennyiben esetleg tud ilyen eladó makettról, kérem írja meg.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Józsa Diána

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Cím!

    Ezúton szeretném a segítségét kérni. Keresek egy IL-18-as makettet (Malév). Amennyiben esetleg tud ilyen eladó makettról, kérem írja meg.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Józsa Diána

    VálaszTörlés
  3. Kedves Diána! A fenti posztban látható modell a két Malév festéssel letölthető erről a linkről: https://dl.dropboxusercontent.com/u/42634355/IL18D_AP.zip
    azzal a kiegészítéssel, amit a posztban is jeleztem, hogy a panel a VP-3A_GMAX modellből lett kölcsönözve, tehát ennek telepítése is szükséges a működéshez: https://dl.dropboxusercontent.com/u/42634355/VP-3A_GMAX.zip

    VálaszTörlés